2019-06-17

Almedalsbutiken blev en viral succé och digital livboj

Under politikerveckan i Almedalen öppnade Sitoo upp dörrarna till Almedalsbutiken, en livboj i Almedalen som visade hur digitalt och lokalt går hand i hand i detaljhandeln. Almedalsbutiken blev en viral succé och har fått över 1300 följare på Twitter. Almedalens besökare hjälptes med saker de glömde att packa eller med plötsliga behov som uppstod på plats.

 

Almedalsbutiken med Sitoo innebar att man kunde köpa varor via sociala medier och hämta dem i butik eller få dem levererade till önskad plats. Butiken ingick som en del av Svensk Handels satsning Handelns Hus. Tillsammans med Sitoo presenterade ledande leverantörer inom svensk handel på framtidens detaljhandel. Besökarna i den fysiska butiken på Strandgatan fick förutom Sitoo ta del av hur man i handeln arbetar med musik, dofter och ny teknik för att öka kundupplevelsen.


Sagt om Almedalsbutiken med Sitoo

"Sitoo och Svensk Handel och har gjort det med bravur, måste jag säga! För att få hjälp kontaktar man Almedalsbutiken via Twitter och sen får man hämta och betala antingen i butiken eller på annan plats som man kommer överens om. Under de gångna dagarna har Sitoo lagt ut både en del trevliga tips (gratis glass, fika etc) och roliga bilder på Twitter mellan varven. Och jag har noterat synnerligen nöjda kunder. Igår blev en kund glad över batterier till sin bankdosa, en annan över biljetter till ett evenemang. En riktig toppentjänst!"

- Tofflan

 

"På tisdagsmorgonen pratar jag med Felicia Månthén som jobbar på IT-företaget Sitoo. Hon jobbar med Almedalsbutiken under politikerveckan. Tanken är att visa handlarna hur de på ett enkelt sätt kan förena det digitala med det lokala. Besökarna här skulle inte ha nytta av en ren e-handel, men ett digitalt verktyg dom kopplar ihop besökare med en lokal handlare fungerar." 
- Dagmar Fornes Handelsblogg 

Kassaregister och webshop i samma system
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram